Stay in touch
Subscribe to our RSS!
Oh c'mon
Bookmark us!
Problemin mi var?
Buraya sorabilirsin!

Clash Of Clans Hakkında

0 yorum
Clash Of Clans Oyunu

Clash of Clans oyunu "Supercell" tarafından çıkartılmış olan iPad - iPhone - iPod - Android işletim sistemine sahip cihazlarda (Telefon yada Tablet) oynanabilen zevkli ve eğlenceli bir oyundur.

iOS kullanıcıları için iTunes Mağazasından 2 Ağustos 2012’de yayınlanmasından bu yana, 8 Ekim 2013’ten itibarende Android kullanıcılarının beğenisine sunulan Google Play Mağazasından ücretsiz olarak cihazlara kurulum sağlanabilmektedir. 

Clash of Clans oyuncuların köylerini inşa edip yükseltmeler yapabileceği ve ileri seviyelerde daha güçlü birliklere ve savunmaya sahip olabileceği, Multiplayer olarak diğer köylere saldırı yaparak kaynak yağmalayabileceği, klan oluşturup, klanlara üye olabileceği ayrıca bu dahil olmuş olduğunuz klanla beraber klan savaşları yapabileceğiniz ve her geçen zamanda yeni özelliklerin oyuna kazandırıldığı bir strateji oyunudur.

Clash of Clans ücretsiz olarak cihazlarınıza kurabilirsiniz oyunun bütün özellikleri oyun içi satın alım yapmadan oyuna devam etmek isteyenler için kullanıcılara açıktır fakat oyun içi para birimi yani Değerli Yeşil Taşları satın alarak (Oyun içi satın alım yaparak) oyun içindeki kullanmış olduğunuz birimlere eksta özellik katmaktadır. Örneğin, Asker eğitimlerinin hızlandırılması, yada süresinden önce tamamlanması, eğitim kampındaki tüm askerlerin bir anda eğitilmesi, eksik olan altıni, iksir, kara iksirlerin tamamlanması gibi.

Clash of Clans iOS ve Android cihazları üzerinde oynanabilir! Bunun dışında bilgisayarınızda Emulator (Bluestacks) programı kullanarak oynama şansınız bulunmaktadır.

Savunma materyalleri

- Duvar, Top, Okçu Kulesi, Hava Savunması, Sihirbaz Kulesi, Havan, Bomba, Yaylı Tuzak, Hava Bombası, Gizli Tesla, Dev Bomba, Güdümlü Hava Mayını, X-Topu, Cehennem Kulesi

0 yorum:

İnşaatçı Kulübesi ve Yeşil Taş (Gem)

1 yorum
İnşaatçılar, oyunumuzun temel unsurlarından biridir ve eğer aktif bir oyuncu olmayı planlıyorsanız, hızlı gelişmenizde gerekmektedir, bunuda başlangıçta mevcut olan 2 adet inşaatçı ile yapmanız pek mümkün değildir, nedeni ise gelişim sürelernin oyun başlangıcında olduğu gibi hızlı olmaması ilerleyen seviyelerde bir kışlanın update süresi 7 Günü bulacağı zamanlar gelecek, evet yanlış duymadınız Günler süren updateler olacak, ve bu durumda 2 inşaatçı size yeterli olmayacak.

Peki bu inşaatçı sayılarını arttırmak istiyoruz ne yapmamız gerekli?

İpucu: İlk olarak, oyunu başlangıcında size inşaat sürelerinin hızlandırılması için Yeşil Taşları kullanmanızı önerecektir, yada hızlı asker üretmeniz için bu taşları kullanmanızı önerecektir her ne kadar size bu hızlandırmalar cazip gelse de kesinlikle bu durumlar için taşları kullanmayın ve kendi sürelerinin bitmesini bekleyin.

Ek inşaatçı kulübeleri anladığınız üzere altın yada iksir ile alınmıyor, altın ve iksiri bir savaşta kazanabilirsiniz ama Yeşil Taşları ancak eğer elinizi cebinize atmayı düşünmüyorsanız, köyünüzde bulunan çalı, ağaç, taş gibi materyalleri temizleyerek elde edebilir yada oyunun size vermiş olduğu görevleri yerine getirerek elde edebilirsiniz.

3. İnşaatçı kulübesi dikmek için ihtiyacınız olan 500 Yeşil Taştır. Başlangıçta 3. inşaatçıyı almak için yeterli Taşınız olmayacaktır, ancak size verilen görevleri yerine getirerek 3. inşaatçı kulübesini alabilirsiniz. Görevlerin arasında bulunan 1250 Kupa ulaşmanız durumunda 450 Yeşil Taş ve 100 xp verecektir, başlangıçta eğer harcamadıysanız elinizde bulunan taşlar ile buradan elde edeceğiniz taşların toplamıyla bu 3. inşaatçıyı kulübesini dikebilirsiniz.


Eğer yukarıdaki bahsedilen yöntem ile taşları elde etmekte zorlanacağınızı ve oyuna para yatırmayı düşünüyorsanız oyundaki Sağ alt köşede yer alan Dükkan / Hazina bölümüne girerek istediğiniz miktarda Taş alabilirsiniz. Almak istediğiniz miktara göre fiyatları değişmektedir.


Not: 3. İnşaatçı kulübesininin maliyeti 500 Yeşil Taştır, fakat 4. bir İnşaatçı kulübesi dikmek istiyorsanız bunun maliyeti 1000 Yeşil Taş olacaktır ve 5. İnşaatçı kulübesi ise 2000 Yeşil Taş olacaktır, yani her seferinde x2 şeklindedir.

1 yorum:

Temel Köy Savunması

0 yorum
Temel savunma iki şey ile başlar; duvarlar ve binalar. Bu iki şey düşmanınızın köyünüze askerlerini çok yakın  bir şekilde konuşlandırmasına engel olacaktır. Oyunda herhangi bir binayı taşıdığınızda, köyünüzün etrafında beyaz bir kenarlık fark edeceksiniz. Bu beyaz sınırı dışında ancak düşman askerleri konuşlanabilir, bunu düşmanınız göremez ama siz görebilirsiniz. Her zaman köyünüz içinde herhangi bir açık noktaları kontrol etmelisiniz. Eğer düşmanınız köyünüzün içinde bu sizin gördüğünüz ama düşmanın göremediği alanı fark edebilir yada sezinlerse orada askerlerini saldırı için konuşlandırabilir.


Başlangıçta köyünüzün etrafını duvarlar ile çevrelemeniz gerekmektedir, eğer köyünüzün etrafında duvar çevrelemezseniz düşman askerleri rahatlıkla hareket imkanı bulacaktır.

Düşmanın olası konuşlanmasını mümkün olduğunda ileride olmasını sağlayın, ayrıca bunu yaparsanız savunma birimleri (vb kuleleri, toplar, havanlar,) sizin düşmanı ortadan kaldırmak için daha fazla zaman verir.

Not: Düşman askerlerinin konuşlanması engellemek için etrafınızda bulunan  Ağaç, Kaya, Çalı gibi doğal unsurlarıda kullanabilirsiniz ama bu unsuları hareket ettiremezsiniz, onun için köy düzeninizi onlarında katkısı olacak şekilde dizayn edebilirsiniz.

Düşman Okçular kolayca duvarlar üzerinden ok atabilir ve savunma öldürmek, bu kadar çok yakın yumurtlama onları tutmak için binaları kullanabilirsiniz. Bu size savunma çalışması için gerekli hayati zaman verir.

Savunmanızı uzaklara yaymayın, fakat yan yana da sıralamayın - atış menzillerini gözeterek savunmalarınızı yerleştirin ki birbirlerini koruyabilsinler.

Köyünüz duvarların içine her şeyi yerleştirmek için uğraşmayın. Savunma birimleri ve kaynak depolarınızı ve önemli unsuları duvar çevresi içinde tutun, diğer unsuları duvar dışında tutabilirsiniz. 
Ör; Kışlalar, Ordu Kampları, İnşaatçı Kuleleri, Labaratuvar, bunları duvar dışında tutabilirsiniz, bunlar savaştan sonra yeniden kendiliğinden yapılanacak ve saldırılar sırasında herhangi bir kaybınız olmayacaktır.

Köy Binası seviyesine göre aşağıdaki gibi köyünüzde kullanabileceğiniz Duvar sayınız artacaktır;
  • Town Hall Seviye 2 - 25 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 3 - 50 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 4 - 75 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 5 - 100 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 6 - 125 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 7 - 175 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 8 - 225 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 9 - 250 Duvar Adet

"Başlangıç ​​Savunma"


Köy duvarlarınızı oluışturduktan sonra bazı unsurlarınızı (Ordu Kampları, Büyü Fabrikası, Kışla ve Laboratuvar) köy duvarları dışına çıkarmanız size zaman kazandırarak düşmanı oyalayacaktır. Düşman saldırısında okçu gibi askerler ilk olarak bu unsurlara saldıracak ve siz bu sırada düşman gücünü zayıflatmak için zaman tanıyacaktır. 

Her zaman köy duvarlarınızı kontrol edin. Köy duvarları arasında  herhangi bir boşluk kalmadığından emin olun, eğer düşman askerleri bu boşlukları fark ederse, düşman askerlerinin konuşlandığı noktaya yakın bir boşluk var ise direk düşman askerleri bu noktaya yönelerek köyünüzün içine rahatlıkla sızabilecek ve savunmanızı rahat bir şekilde etkisiz hale getirebilecektir.


Havan Topları en iyi savunmadır!

Köyünüzü oluştururken, havan topunuzu zor hedef haline getirerek köy duvarları içinde tutun. Genellikle en iyi konum köy duvarları için de merkezdir. Havan topları düşmana toplu olarak zarar verir, eğer düşman askerleri toplu olarak bir arada saldırı yapıyor ise hasar oranı hepsine etki edecektir.

Havan Toplu saldırısında bir örnek:


Köy duvarları dışına ne koyabilirim?

Köy duvarlarının dışına aşağıdaki kaynakları koyabilirsiniz; Üreticileri madenler (Altın ve İksir), Ordu Kampları, Büyü Fabrikası, Kışla ve Laboratuvar


Düşmanın 3 Yıldız %100 başarı almamasını sağlayın?

Bazen oyuncular haritanın köşelerine inşaatçı kulelerini yada diğer zarar etmeyecekleri unsurları koyabilirler, nedeni sürenin yeterli olmaması durumunda sizin tüm binalarınızı yıkamamasından dolayı düşman saldırısının %100 başarı elde etmemesini sağlamaktır. Bu durumda kaybedeceğiniz kupa sayısı daha az olacaktır. Eğer Kupa sizin için önemli değil ise Haritanın herhangi bir köşesine Köy Binanızı dikebilirsiniz bu durumda bazı oyuncular sadece köy binalarını saldırarak size 12 saatlik bir kalkan kazandırmış olacaktır bu kalkan süresi için size herhangi bir saldırı gelme olasılığı yoktur fakat bu taktik ileri seviyelerde madenlerinizi korumak için uygulanması önerilmektedir.



0 yorum:

Ligler ve Bonus Ganimet

0 yorum
Ligler Kupa sayısına dayalı bir sistemdir. Ne kadar çok kupanız olursa mevcut bulunduğunuz ligde bu duruma göre değişir. Mevcut bulunduğunuz lige göre her saldırıda kazanacağınız bonus puanlarda değişir.

Bir lige katılmak için, bir eşleşme yapmanız ve bu eşleşmede saldırı yapmanız gereklidir.
Kupa sayınız 400 ve üzeri ise bu saldırının sonunda, otomatik olarak (lig düzeyin kupa aralığına göre) uygun bir lig seviyesine yerleştirilirsiniz.


Savaşlarda kazandığınız yada kaybettiğiniz kupa sayısına göre dahil olduğunuz Liginizde değişecektir.

Bir lig mensubu olurken, aşağıdaki kurallar uygulanır:
  • Bir ligde her oyuncu kendi lig rozetini göstermek için ayrıcalıklı olur. Rozeti (örneğin, Klan sohbet ortamlarında görünür) birçok oyun alanında adınızın yanında gözükecektir. 
  • Her oyunculu saldırı sonucunda kazandığı zafere göre (1, 2 veya 3 yıldız) bonus ganimet kazanacaktır. Bonuslar savaş sonunda ekranınızda gözükecektir.
  • Ganimet Bonus intikam saldırıları, savunma zaferleri, ya da tek oyuncu (Goblin köylerine) saldırıları için geçerli değildir.
  • Her lig için saldırı, savunma ve zaferlerin istatistiki bilgileri tutulmaktadır. Kullanıcı adınızın yanında bunları görebilirsiniz. İstatistikleri kupa sayısınız 300'ün altına düşerse ya da sezon bittiğinde sıfırlanır.
  • Tüm oyuncuların mensubu oldukları liglerden çıkartılırlar ve otomatik olarak (gri boş rozet) "unranked" haline gelir.
  • Bu süre sonrasında yerleştirme işlemi baştan başlayacaktır. Başka bir saldırı tamamlayarak bir ligde yeniden başlanılacaktır. Eğer herhangi bir saldırı yapmaz iseniz rozetiniz gri olarak kalacaktır. Not: Bu tarz oyuncuları saldırı sırasında da görebilirsiniz, geneli kapsamada bu tarz oyuncular çok nadir online olan oyunculardır ve ganimetleri birikmiş olabilir hatta ganimetler Depolarda koruma çemberi içinde değil Altın madeni ve iksir toplayıcılarında kalmış olabilir, bu duruma ilk hedefiniz bu madenler olabilir.

0 yorum:

Köy Binası ve Ganimet Dengesi

0 yorum
Bir çok Clash of Clans oyuncusu bir an önce köy binalarını yükseltmek için çaba gösterir. Köy binalarını yükseltmek duvar sayısını arttırılabilmesi, yeni binaların konulabilmesi, yeni savunma unsurlarının inşasına, bunun yanında mevcut var olan binaya yada diğer materyallerin seviyesini artırılabilmesine olanak sağlar.

Fakat bilinmesi gereken bir şey var ki bu da şudur, eğer siz ne kadar çok köy binasının seviyesini arttırsanız düşman köylere saldırınız sonucunda edeceğiniz ganimet oranda normale göre düşük olmaya başladığını göreceksiniz. Bu yüzden köyünüzde inşaat ettiğiniz unsurların (Binalar, duvarlar, araştırmalar vs.) seviyesini en son noktaya kadar yükseltmeden köy binasını yükseltmemeniz, hatta yapabiliyorsanız deponuzu tamamen doldurduktan sonra köy binanızı bir sonraki seviyeye taşıyabilirsiniz.

Köy Binaları unutmamanız gerekenler;

  1. Köy Binalarını yükseltmeden önce savunma kulelerini maksimum seviyeye getirin. Bu sayede köyünüze yapılan baskınlarda daha az ganimet kaybetmenizi sağlar.
  2. Hızlı bir şekilde köy binanızı yükseltmeyin, yükseltme sonucunda saldırı başına alacağınız ganimet oranı düşecektir.
  3. Köy Binaları maksimum 10 Seviyeye ulaşır.
  4. Köy Binalarının yükselmesi ile yeni binalar, birimler ve özellikler açılır.
  5. Köy Binalarının seviyeleri yağma yüzdesini belirler.

Saldırılan, düşman köyün Köy Binasını gözlemleyin, Mevcut köyünüze göre Düşük bir seviyede Köy Binasının aksine Yüksek bir seviyede Köy Binasına sahip rakibe saldırmak size daha fazla ganimet olarak dönecektir. Tabi düşmanın depolamış olduğu kaynakları (Altın, iksir) eşit standartlarda olduğunu düşünürsek. Seviyesi sizin Köy Binanızdan daha düşük olup kaynakları daha fazla biriktirmiş olabilir bu durumda sizin köy binanızın seviyenizden daha yüksek olan bir rakibe göre kazanacağınız ganimette daha fazla olabilir.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde mevcut gözüken köy binalarına göre +2 seviyesi yüksek olan bir Köy Binasına sahip bir düşmana saldırı sonucunda elde edeceğiniz yağma % 150 oranında olacaktır.

Sizin Köy Binası seviyesine göre -3 durumunda ise mevcut yağma % 50 olacaktır.


Bütün bu istatistik terimler, veriler bir yana sizin düşman köyüne saldırarak alacağınız ganimetin sizi tatmin edecek bir düzeyde olup olmadığına ve saldırmayı planladığınız köyün ganimetlerini ne kadar kolay yağmalayıp yağmalayamacığınıza konsantre olmanız gerekmektedir.
  • Ganimet biriktirmek için daha sık oynamalısınız, ilerleyen seviyelerde daha azına yetinmek zorunda kalacak hatta daha azı için saldırı alacaksınız.
  • Sahip olduğunuz ganimeti daha iyi korumalısnız. Bunun yolu da yine tüm savunmanızı ve duvarlarınızı yükseltip, köy binanızı her zaman dediğimiz gibi erken yükseltmemelisiniz.
  • Yükseltme ve yeni bina kurulumlarını en ucuzdan en pahalıya doğru yapmanızda fayda var. Böylece daha az süreyle depolarınızda yüksek miktarda altın/iksir tutmuş olacak ve daha azını riske etmiş olakacaksınız.
  • Alt seviyelerde köy binanızın izin verdiği son seviyede savunma ve saldırı birimlerine sahip olursanız, size saldırmış olan yukarı seviye oyunculardan daha iyi bir ganimet ile intikam alabilirsiniz.
  • İntikam alabilirsiniz ama intikam peşinde koşmak eğer bir hedefiniz yoksa zevkli olabilir, kendinize bir hedef belirlediyseniz ve yeterli zaman ayıramıyorsanız eğer, intikam almak istediğiniz oyuncunun ganimeti de iyi değil ise bu saldırının üstüne bir sünger çekin ve ganimeti bol olan başka bir köy ile eşleşmeyi tercih edin. 

0 yorum:

Kupa ve Seviye (Level) Hakkında Temel Bilgiler

0 yorum

Kupalar ekranın sol üst köşesinde gösterilir. Başarılı bir saldırı yada savunmanın sonunda kupa kazanılır. Savaş sonucunda kazandığınız Yıldız sayısına göre kupa kazanırsınız. Eğer 1 yıldız kazanç varsa, saldırı sonucunda elde edeceğiniz toplam kupa miktarının 1/3 kazanırsınız. Saldırı sonuncunda tek 1 yıldız almış olsanız dahi savaşı kazanmış olursunuz.

Kazandığınız kupa sayısı kadar oyunun sol üst köşesinde artış olduğunu göreceksiniz, eğer savaşı kaybedecek olursanız, savunan yada saldıran olun fark etmez, kupa sayınızın düştüğünü göreceksiniz.


% 100 oranında bir düşman köyünü yok ederseniz 3 yıldız kazanmış olursunuz ve saldırmadan önce kazanacağınızı belirten kupa miktarının hepsini alacaksınız.


Tecrübe, Level kazanma

  1. Deneyim kazanma binalar ile elde edilir. Bina seviyesi arttıkça, daha fazla deneyim kazanacaksınız.
  2. Ayrıca kayalar, ağaçlar ve çiçekler gibi harita üzerinde engelleri kaldırmasını deneyim kazanmış olur ve leveliniz yükselmiş olur.
  3. Eğer bir klana dahil iseniz, burada klan arkadaşlarınızın bağış isteklerini karşılayarak xp kazanma şansınız bulunmaktadır.


İpucu

  1. Multiplayer saldırılar kupa sayısına bağlı olarak eşleştirme yapılır.
  2. Savaşları kazanarak yada bilerek kaybederek kupa sayınızı arttırabilir yada düşürebilirsiniz. Kupa sayınızın yüksek olması durumunda karşılaşacağınız düşmanlarında kupası yüksek olacaktır, yüksek kupalarda ise daha güçlü rakiplerle karşılaşma ihtimaliniz vardır.

0 yorum:

Multiplayer Saldırı ve Başlangıç Taktiği

0 yorum
İlk seçime göre kaynaklarınızı oyun gelişiminize katkı sağlaması için güvende tutmanız düşman saldırılarında en az kaybı vermeniz ve eğer mümkünse düşmana ganimet kazandırmamanız gereklidir. Oyun içinde Altın her zaman iksirden daha değerlidir. Altın ile bina yükseltmeleri yapabileceğiniz gibi, köy duvarlarınızı da güçlendirebilirsiniz.

Multiplayer saldırılarda, saldıracağınız her köyü arayış için seviyenize göre altın harcamanız gereklidir, Örneğin; Multiplayer saldırı için oyununuzun sol alt köşesinden "Saldır" butonu ile bir düşman köyü ile eşleştiniz diyelim fakat bu köyde sizi tatmin edecek kadar Altın ve İksir yok bu durumda farklı bir köye saldırmak isteyebilirsiniz, bu durumda sağ alt köşede "ileri" butonunu göreceksiniz, bu butona tıklayarak bir başka oyuncu ile eşleşebilirsiniz, bu şekilde sahip olduğunuz altın miktarı kadar eşleşme için rakip köy arayabilirsiniz. Eğer Sol alt köşede bulunan "Savaşı Bitir" butonuna tıklarsanız köyünüze geri dönersiniz. Eğer bir köye saldırı yapıp bu sırada "Savaşı Bitir" derseniz elde ettiğiniz ganimet ve kupa miktarı o butona basana kadar kazandığınızla yetinmek anlamına gelir.


Eşleşmede gelen köy saldırmaya değer mi? Köy seçimi için ipuçları!
  1. Mümkün olduğunca en yüksek ganimeti elde edebileceğiniz köyleri tercih edin.
  2. Genellikle altın için odaklanın, elde etmek istediğiniz ganimet ihtiyacınıza göre değişebilir ama bir miktar belirtmek gerekirse en az 100.000 Altın hedefiniz olsun. Altını yukarıda da bahsedildiği gibi bir çok yerde harcayabilirsiniz ama elde edeceğiniz iksir eğer çok sık saldırı yapmıyorsanız daha çabuk birikecektir.
  3. Kaynakların, depoların nerede konuşlandırıldıklarını kontrol edin, kolay yağma yapabileceğiniz bir yerde mi? 
  4. Düşman köyü ile eşleştiğinizde elde edeceğiniz ganimeti kontrol edin eğer küsüratlı bir rakam yok ise ör: 25000 bu depolarının alabileceği maximum miktardır yani düşman köyün sahibi yakın bir zamanda online olmuş ve madenlerinden çıkan altınları toplayarak, depolamıştır, bu durumda hedefiniz düşman madenlerinden daha çok Depolar olmalıdır.
  5. Kaynaklara yağmalamak ne kadar kolay olup olmadığını belirleyin eğer sizi zorlayacağını düşündüğünüz bir köy ise bir sonraki köy ile eşleşmek için ileri butonuna tıklayın.
Yağmalama için ipuçları!

Aşağıdaki ekran görüntülerini kontrol ederek, düşman köylerinde mevcut olan ganimeti nerede yoğunluk gösterdiğini anlamak için faydalı olacaktır. Bu depoları ve madenleri gözlemleyerek yağmalama için nereye konsantre olacağınızı belirleyebilirsiniz.
Altın Depolama Düzeyleri

               Boş              Yarı Dolu           Tam Dolu

İksir Depolama Düzeyleri

               Boş              Yarı Dolu           Tam Dolu

Altın Madeni

İksir Madeni

Goblin Attack Stratejisi - Seviye 5

Son zamanlarda Goblin saldırı stratejisi mevcuttur. Bu strateji ile hızlı bir şekilde kaynakları yağmalama şansınız vardır.
  1. Mevcut kaynakları kontrol edin.
  2. Düşmanın duvar gücüne ve dizayn şekline bakın. Ordunuzun yapılandırmasına göre çok zayıf ve kolayca erişilebilirmi kontrol edin.
  3. İlk olarak düşman köy savunma ateşini üstüne çekmek için Dev ile başlamak olacak.
  4. Sonraki adım ise Devleri gönderdikten sonra duvar kırıcılar ile Devlerin içeri girmesini sağlamak, Duvar kırıcıları Devlerin arkasından ve havan topun atışına denk gelmeyecek şekilde yollayın ki duvar kırıcılarınız duvarı patlatana kadar ölmesin.
  5. Düşman köyün savunmasını yok ettiğinizde yada yeteri kadar azalttığınızı düşündüğünüzde goblinleri konuşlandırarak hızlı bir şekilde yağmalamaya başlayabilirsiniz. Goblin ile yağmalama işleminde eğer hala düşman savunması var ise Devlerinizin hayatta olup olmadığını kontrol edin ki düşman savunma gücü goblinlerinize yönelmesin çünkü goblinlerin güçleri çok düşüktür ve çok çabuk ölürler, eğer Devleriniz bitti ise genede goblinlerle saldırın ki alabildiğiniz kadar ganimeti toplamaya çalışın.
Step 1:
Step 2: 
Step 3: 
Zafer!

0 yorum:

Karakterler (Askerler)

0 yorum
Oyuna başladığınızda seçim yapabileceğiniz 10 temel birim tipi vardır oyunun ilerleyen aşamalarında kara iksir  ile üretilen Asker ve Kahraman gibi gelişmiş birimlere ulaşabileceksiniz.
Her birimin kendi güçlü ve zayıf yönleri vardır. Örneğin, tercih edilen bir birim, bir hedefi vardır. Bu birimlerin özelliklerini anlamak sizin için oyunda bir avantaj sağlayacaktır.

Barbar -  Muhtemelen oyunun en agresif askeridir. Barınma alanı 1'dir. Saldırıda özel bir hedefi yoktur. En yakın hedefe saldırır. Eğitim maliyeti ucuzdur ama dayanıklılığı da yüksek değildir.

Okçu - Ortalama dayanıklılığı (Hasar Puanı) vardır eğitim maliyeti barbarlara göre daha fazladır. Duvarların bir sıra arkasındaki binaları duvarları yıkmak zorunda kalmadan yok edebilir. Barınma alanı 1'dir.



GoblinOyunun en hızlı askeridir (hızı 32'dir) ve önceliği kaynaklar ve depolardır. Hızlı bir şekilde düşman ganimetini toplamanızı sağlarlar. Barınma alanı 1'dir. En yakın Kaynak Depolama veya Kaynaklara saldırır. Eğitim maliyetleri ucuzdur ama dayanıklılığı (Hasar Puanı) son derece düşüktür o yüzden düşman savunmasını iyice azaltmadan Goblinleri ortalığa salmayın.

Dev - Pek hızlı olmasa da savunmalara önce saldırması, güçlü ve dayanıklı olması açısından kullanışlıdır. Barınma alanı 5'tir. Defans yapılarını ilk hedef alırlar (yani, duvar, okçu kuleleri, toplar, havan topları vs.). Saldırılarınız ilk devler ile yapmanız düşman savunmasının onlara odaklanmasını sağlar ve böylece arkadan nispeten daha zayıf ama saldırı gücü yüksek olan askerlerinizi gönderebilirsiniz Ör: Okçular.

Duvar Kırıcı Adından da anlaşılacağı gibi duvarlara yönelir ve duvarları patlatarak sizin diğer askerlerinizin düşman köyüne geçişlerine olanak sağlar. Kendinize uygun stratejiye göre karar verip tüm ordunuzla saldırmadan önce yada saldırı sırasında da bırakabilirsiniz.

BalonDuvar yıkıcının balonlu haline de benzetilebilir. Top, havan gibi savunmalar ona ateş edemese de hasar puanı çok yüksek değildir ve okçu kulesi, sihirbaz kulesi, hava savunması, havaya ayarlanmış X-Topu gibi savunmalarla yok edilebilir. Favori hedefi savunmalardır. Barınma alanı 5'tir.

SihirbazAteş topları fırlatır ve çok büyük hasarlar verebilir fakat hasar puanı çok yüksek değildir. Barınma alanı 4'tür. En yakın hedeflere saldırır.

ŞifacıKara birimlerinin hasar puanını yükseltme özelliğine sahiptir. Orduda bulunması gerekse de hava savunmalarının yakınına bırakmak Şifacılar için tehlikeli olabilir. Barınma alanı 14'tür. Saldırı gücü yoktur. Şifacılar eğer klan kalenize bağış olarak geldi ve siz o sırada bir düşman tarafından saldırı aldıysanız, bu şifacılar zarar gören binalarınızın tekrar güç kazanmasını sağlarlar.

EjderhaUçan en güçlü birimdir. Tahmin edeceğiniz gibi ateş püskürtür. Hasar puanının fazla olması ve büyük zararlar verebilmesi açısından kullanışlıdır. Balon gibi Ejder'e de Şifacı can veremez. Barınma alanı 20'dir. Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.

PEKKAP.E.K.K.A.' nın ne olduğu bilinmez. Hasar puanı en yüksek normal kışla askeridir ve 6. Seviye bir altın madenini 2-3 vuruşta yok edebilir. Aşırı hızlı olmasa da gücüyle bu kaybını telafi eder. Yaylı Tuzak ona etki etmez. Barınma alanı 25'tir. Ortalama 45dk. Eğitim Maliyeti vardır, üretilmesi sabır ister. Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.


Birim Hasar Tipleri

0 yorum:

Temel Başlangıç Bilgileri

0 yorum
Merhaba arkadaşlar milyonların severek oynadığı, rekabetin ve eğlencenin yüksek olduğu, akıllı telefonlarımızdan ve tabletlerimizden oynanan Clash Of Clans oyunu hakkında sizlerinde paylaşımlarını bekleyerek elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışacağım umarım bu yolda hepimiz eğlenerek bilgi paylaşımında bulunuruz.

Şimdiye kadar eğer oyunu indirmediyseniz, aşağıdaki linklerden Clash of Clans oyununu indirebilirsiniz: 

iOS için ilgili link aşağıdadır

Eğer cihazının Android işletim sistemi ile çalışıyor ise aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğim linklerden oyunumuzu indirdikten sonra artık başlayabiliriz.

Eğer oyuna yeni başladıysanız, burada akılda tutulması gereken başlıca noktalar şunlardır:

  1. İlk kez Clash of Clans başladığınızda, bir öğretici size binaların temellerini öğretmeye başlayacaktır Başlangıçta bu binaların yükseltmeleri için hızlandırma Yeşil Taşları (Gem) harcamayı önerecektir, bu durumda Yeşil taşları (Gem) sakın harcamayın ve inşa süresi bitene kadar bekleyin çünkü oyunun ileri seviyelerinde bu taşlara fazlasıyla ihtiyacınız olacak, eğer tabi oyun için para harcamayı düşünmüyorsanız.
  2. Oyunun başlangıcında 48 saat süresi olan bir kalkan vardır bu kalkanı bozmadan oyun içindeki gelişmeleri yapabildiğiniz kadar yapmalısınız. 48 Saat sonra köyünüz ilk saldırılara açık olacaktır.
  3. Eğer saldırıya alırsanız, merak etmeyin. Binalarınıza verilen zararlar kalıcı değildir.
  4. İlk 48 saat boyunca yapmanız gerekenlerin arasında kaynak binalarınızı (Altın Madenlerini ve iksir Toplayıcıları) yükseltebildiğiniz kadar yükseltin. Amaç kalkan süresi dolmadan 5 düzeyinde Kaynak bina sahibi olmaktır.
  5. Başlangıçta herhangi savunma kurmaya gerek yoktur. Bunu yapmadan önce son 12 saat kadar bekleyin.
  6. Eğer kalkan süresi içinde herhangi bir oyuncuya saldırırsanız, kalkanınız devre dışı kalacaktır.
  7. Yaklaşık kalkan süresinin dolmasına 12 saat kaldığında, şu sırayla savunma oluşturmaya başlayabilirsiniz; Duvar, Okçu Kulesi, sonra Top. Hepsi tamamlandıktan sonra, aynı yapı sırayla seviye 2 yükseltin.
  8. Duvarların savunma kulelerinden önce gelmesine dikkat edin. Saldırganlar kaynaklarınızı yağmalamaya çalışıyor ise bu kuleler koruyacaktır, eğer sizin bu kuleleriniz savunmasız kalırsa bu durumda savunma kuleleriniz zarar görecek ve kaynaklarınız daha rahat yağmalanacaktır.
  9. İhtiyaç oranında Altın ve İksir depolarını yükseltin, eğer depolarınız Altın ve İksir ile doluyor ve artık almayacak duruma geliyorsa bu durumda yükseltin, eğer dolmuyorsa bu işlemi daha sonraya bırakın çünkü gereksiz yükseltmelere size gereksiz maliyet olacaktır.
  10. Goblin kylerine (Single Player) yapacağınız ne oyunun başında nede ileride elde edeceğiz kalkanını devre dışı bırakmaz.


Bilmeniz Gerekenler

Saldırıya alıyorum bu durumda ne olur?
Bir savaş kaybetmeniz kupa kaybedersiniz. Başarıyla kendinizi savunmanız durumunda ise kupa kazanırsınız.
Bütün hasarlı binalar savaştan sonra kendisini tekrar yapılandırır, bu yüzden endişelenmeyin.

Kupalar nelerdir?
Oyunun sol üst köşesinde kazandığınız kupaları görebilirsiniz. Eğer bir savaş veya savunma kaybederseniz Kupalar düşecektir. Her kazandığınız savaş yada savunmada kupa sayınız artacaktır. Eşleşme sonucunda saldıracağınız kişinin seviyesi yüksek ise kazanacağınız kupa oranıda o kadar yüksek olacaktır.


Gem ( Yeşil Taş) Nedir?
  1. Gem (Yeşil Taş) değerli oyunun para birimidir diyebiliriz. Başlangıçta yaklaşık 250 Yeşil Taş ile başlarsınız. Bu taşlar ile madenleri hızlandırabilir, üretimi hızlandırabilir, Yeşil Taş ile satılan diğer materyalleri alabilirsiniz.
  2. Yeşil taşları parayla satın alabileceğiniz gibi,  enkazları (Çiçekler, ağaçlar, kayalar) temizleyerek, keserek toplayabilirsiniz. Bu enkazlar temizlendikten bir süre sonra tek tek tekrardan oluşacak ve tekrar bunları temizleyerek yeşil taş elde edebileceksiniz.



Kaynaklar nelerdir?
  1. Kaynaklar, Bina yükseltme ve araştırma için kullanılır..
  2. ALTIN; kurmak ve yükseltmek için kullanılır; Klan Kalesi, Town Hall, Duvarlar, Tuzakları, Savunma yapıları ve Depolama binaları. Altın çünkü tam duvarları yükseltmek için alır (1000000000 üzerinde) yüksek ihtiyacının en çok ihtiyaç duyulan bir kaynak olarak kabul edilir.
  3. İKSİR, asker basabilmenizi sağlar. Bunların dışında Altın Madenleri, Altın Depolama, Ordu Kampları, Laboratuvar yükseltme ve Büyü Fabrikası için kullanılır.
  4. KARA İKSİR; İzbe kışla içinde yer alan askerlerin üretilmesi için kullanılır, ayrıca Laboratuvar içinde Kara iksir ile üretilen asker seviyelerinin yükseltilmesi için kullanılır.

Kalkanlar nelerdir?
  1. Ekranın üst orta kısmında bir Shield (Kalkan) göstergesini göreceksiniz. Eğer burada herhangi bir süre görmüyorsanız saldırılara karşı savunmasızsınız demektir. Son zamanlarda saldırı aldıysanız, ya da ilk 48 saatlik kalkanı altındaydasnız, bir sayaç göreceksiniz. Sayaç belirtilen süre kadar size kimse dokunamayacaktır.

Askerleriniz
  1. Saldırı için mevcut askerleriniz savunma için yardımcı olmadığını aklınızda bulundurun, savunma için bir klana üye olursanız klan kalesi kurmanız durumunda klanın diğer üyeleri tarafından yapılan asker bağışları sizin savunmanıza yardımcı olacaktır, eğer savunma sırasında bu askerlerde ölürse tekrar yerine gelmeyecek ve mensup olduğunuz klandan tekrar asker bağış talep etmelisiniz.
  2. Eğer Multiplayer yada Goblin Köyüne vs. saldırmanız durumunda, askerlerin harcadığın yani köye saldır komutu verdiğiniz kadarı ölecektir harcamadığınız askerler ise köyünüze geri gelecektir; Bu nedenle, saldırı yapmanız durumunda, her seferinde ordunuzu oluşturmanız gerekmektedir. Bunun nedeni oyunu dengede tutmaktır.

Ordumu kontrol etmenin bir yolu var mı?
  1. Savaşa gittiğinizde size ilk saldırmak istediğiniz birimi seçmeniz gerekmektedir. Her birim kendi yolunu ve varsayılan hedefi belirler. Burada bir aşağıdaki püf noktaları unutmayın: 
Kışla Askerleri;

Barbar - Muhtemelen oyunun en agresif askeridir. Barınma alanı 1'dir. Saldırıda özel bir hedefi yoktur. En yakın hedefe saldırır.

Okçu - Duvarların bir sıra arkasındaki binaları duvarları yıkmak zorunda kalmadan yok edebilir. Barınma alanı 1'dir.

Goblin - Oyunun en hızlı askeridir (hızı 32'dir) ve önceliği kaynaklar ve depolardır. Barınma alanı 1'dir. En yakın Kaynak Depolama veya Kaynaklara saldırır.

Dev - Pek hızlı olmasa da savunmalara önce saldırması, güçlü ve dayanıklı olması açısından kullanışlıdır. Barınma alanı 5'tir. Defans yapılarını ilk hedef alırlar (yani, duvar, okçu kuleleri, toplar, havan topları vs.).

Duvar Kırıcı - Adından da anlaşılacağı gibi duvarlara yönelir ve duvarları patlatarak sizin diğer askerlerinizin geçişlerine olanak sağlar. Kendinize uygun stratejiye göre ordunuzla saldırmadan önce yada saldırı sırasında da bırakabilirsiniz.

Balon - Duvar yıkıcının balonlu haline de benzetilebilir. Top, havan gibi savunmalar ona ateş edemese de hasar puanı çok yüksek değildir ve okçu kulesi, sihirbaz kulesi, hava savunması, havaya ayarlanmış X-Topu gibi savunmalarla yok edilebilir. Favori hedefi savunmalardır. Barınma alanı 5'tir.

Sihirbaz - Ateş topları fırlatır ve çok büyük hasarlar verebilir fakat hasar puanı çok yüksek değildir. Barınma alanı 4'tür. En yakın hedeflere saldırır.

Şifacı - Kara birimlerinin hasar puanını yükseltme özelliğine sahiptir. Orduda bulunması gerekse de hava savunmalarının yakınına bırakmak Şifacılar için tehlikeli olabilir. Barınma alanı 14'tür. Saldırı gücü yoktur.

Ejderha - Uçan en güçlü birimdir. Tahmin edeceğiniz gibi ateş püskürtür. Hasar puanının fazla olması ve büyük zararlar verebilmesi açısından kullanışlıdır. Balon gibi Ejder'e de Şifacı can veremez. Barınma alanı 20'dir. Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.

İzbe kışla askerleri;

PEKKA - P.E.K.K.A.' nın ne olduğu bilinmez. Hasar puanı en yüksek normal kışla askeridir ve 6. Seviye bir altın madenini 2-3 vuruşta yok edebilir. Aşırı hızlı olmasa da gücüyle bu kaybını telafi eder. Yaylı Tuzak ona etki etmez. Barınma alanı 25'tir. Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.

Dalkavuk - Uçan küçük mavi yaratıklardır. Hızlıdırlar ve barınma alanları 2'dir. En yakın hedeflere saldırır.

Domuz Binici - Duvarların üzerinden (Zıplama Büyüsü kullanmadan) atlayabilen tek askerdir o yüzden duvarlar onlar için bir engel değildir. Barınma alanı 5'tir. En yakın savunma biriminin saldırılar.

Golem - Ölünce Golemit adlı 5 küçük deve dönüşme özelliğine sahip bu yaratığın hasar puanı, P.E.K.K.A'nın hasar puanının yaklaşık 1.75 katıdır. Çok hızlı olmasa da gücü hızının yerine geçer. Barınma alanı rekoru Golemdedir (30). Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.

Valkyrie - Balta kullanan Clash of Clans oyununun 4 kadın askerinden biridir (Okçu, Şifacı, Valkyrie ve Cadı). Barınma alanı 8'dir. Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.

Cadı - Şekil itibariyle Okçu'yu andırsa da saldırı taktiği ona pek benzemez. Yerden iskeletler çıkararak hem karşı tarafa zarar verir, hem kendini korur (yani bonus asker üretir). Barınma alanı 12'dir.

Barbar Kral - En yakın hedeflere saldırır.

Okçu Kraliçe - En yakın hedeflere saldırır.



0 yorum: