Stay in touch
Subscribe to our RSS!
Oh c'mon
Bookmark us!
Problemin mi var?
Buraya sorabilirsin!

Temel Köy Savunması

0 yorum
Temel savunma iki şey ile başlar; duvarlar ve binalar. Bu iki şey düşmanınızın köyünüze askerlerini çok yakın  bir şekilde konuşlandırmasına engel olacaktır. Oyunda herhangi bir binayı taşıdığınızda, köyünüzün etrafında beyaz bir kenarlık fark edeceksiniz. Bu beyaz sınırı dışında ancak düşman askerleri konuşlanabilir, bunu düşmanınız göremez ama siz görebilirsiniz. Her zaman köyünüz içinde herhangi bir açık noktaları kontrol etmelisiniz. Eğer düşmanınız köyünüzün içinde bu sizin gördüğünüz ama düşmanın göremediği alanı fark edebilir yada sezinlerse orada askerlerini saldırı için konuşlandırabilir.


Başlangıçta köyünüzün etrafını duvarlar ile çevrelemeniz gerekmektedir, eğer köyünüzün etrafında duvar çevrelemezseniz düşman askerleri rahatlıkla hareket imkanı bulacaktır.

Düşmanın olası konuşlanmasını mümkün olduğunda ileride olmasını sağlayın, ayrıca bunu yaparsanız savunma birimleri (vb kuleleri, toplar, havanlar,) sizin düşmanı ortadan kaldırmak için daha fazla zaman verir.

Not: Düşman askerlerinin konuşlanması engellemek için etrafınızda bulunan  Ağaç, Kaya, Çalı gibi doğal unsurlarıda kullanabilirsiniz ama bu unsuları hareket ettiremezsiniz, onun için köy düzeninizi onlarında katkısı olacak şekilde dizayn edebilirsiniz.

Düşman Okçular kolayca duvarlar üzerinden ok atabilir ve savunma öldürmek, bu kadar çok yakın yumurtlama onları tutmak için binaları kullanabilirsiniz. Bu size savunma çalışması için gerekli hayati zaman verir.

Savunmanızı uzaklara yaymayın, fakat yan yana da sıralamayın - atış menzillerini gözeterek savunmalarınızı yerleştirin ki birbirlerini koruyabilsinler.

Köyünüz duvarların içine her şeyi yerleştirmek için uğraşmayın. Savunma birimleri ve kaynak depolarınızı ve önemli unsuları duvar çevresi içinde tutun, diğer unsuları duvar dışında tutabilirsiniz. 
Ör; Kışlalar, Ordu Kampları, İnşaatçı Kuleleri, Labaratuvar, bunları duvar dışında tutabilirsiniz, bunlar savaştan sonra yeniden kendiliğinden yapılanacak ve saldırılar sırasında herhangi bir kaybınız olmayacaktır.

Köy Binası seviyesine göre aşağıdaki gibi köyünüzde kullanabileceğiniz Duvar sayınız artacaktır;
  • Town Hall Seviye 2 - 25 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 3 - 50 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 4 - 75 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 5 - 100 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 6 - 125 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 7 - 175 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 8 - 225 Duvar Adet
  • Town Hall Seviye 9 - 250 Duvar Adet

"Başlangıç ​​Savunma"


Köy duvarlarınızı oluışturduktan sonra bazı unsurlarınızı (Ordu Kampları, Büyü Fabrikası, Kışla ve Laboratuvar) köy duvarları dışına çıkarmanız size zaman kazandırarak düşmanı oyalayacaktır. Düşman saldırısında okçu gibi askerler ilk olarak bu unsurlara saldıracak ve siz bu sırada düşman gücünü zayıflatmak için zaman tanıyacaktır. 

Her zaman köy duvarlarınızı kontrol edin. Köy duvarları arasında  herhangi bir boşluk kalmadığından emin olun, eğer düşman askerleri bu boşlukları fark ederse, düşman askerlerinin konuşlandığı noktaya yakın bir boşluk var ise direk düşman askerleri bu noktaya yönelerek köyünüzün içine rahatlıkla sızabilecek ve savunmanızı rahat bir şekilde etkisiz hale getirebilecektir.


Havan Topları en iyi savunmadır!

Köyünüzü oluştururken, havan topunuzu zor hedef haline getirerek köy duvarları içinde tutun. Genellikle en iyi konum köy duvarları için de merkezdir. Havan topları düşmana toplu olarak zarar verir, eğer düşman askerleri toplu olarak bir arada saldırı yapıyor ise hasar oranı hepsine etki edecektir.

Havan Toplu saldırısında bir örnek:


Köy duvarları dışına ne koyabilirim?

Köy duvarlarının dışına aşağıdaki kaynakları koyabilirsiniz; Üreticileri madenler (Altın ve İksir), Ordu Kampları, Büyü Fabrikası, Kışla ve Laboratuvar


Düşmanın 3 Yıldız %100 başarı almamasını sağlayın?

Bazen oyuncular haritanın köşelerine inşaatçı kulelerini yada diğer zarar etmeyecekleri unsurları koyabilirler, nedeni sürenin yeterli olmaması durumunda sizin tüm binalarınızı yıkamamasından dolayı düşman saldırısının %100 başarı elde etmemesini sağlamaktır. Bu durumda kaybedeceğiniz kupa sayısı daha az olacaktır. Eğer Kupa sizin için önemli değil ise Haritanın herhangi bir köşesine Köy Binanızı dikebilirsiniz bu durumda bazı oyuncular sadece köy binalarını saldırarak size 12 saatlik bir kalkan kazandırmış olacaktır bu kalkan süresi için size herhangi bir saldırı gelme olasılığı yoktur fakat bu taktik ileri seviyelerde madenlerinizi korumak için uygulanması önerilmektedir.



0 yorum: